direct naar inhoud van 3.1 Bestaande situatie
Plan: Vragender herziening Gunnewick Winterswijkseweg 16
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1586.BPVRA003-VG07

3.1 Bestaande situatie

Op de huidige locatie aan de Winterswijkseweg 16 te Vragender is omstreeks 1875 de familie Gunnewick begonnen met een molenaarsbedrijf. De 'dorpskern' van Vragender bestond destijds alleen uit een kerk, café/boerderij Beneman, café/boerderij overkamp en de molen/boerderij/bakkerij van de familie Gunnewick. Vervolgens heeft zich rond de kerk en de molen een kleine dorpskern gevormd.

De molen uit 1875 is nadien vervangen door een nieuwe molen van waaruit mengvoederproductie plaatsvondt. Deze productie heeft zich in de '60 en '70 jaren verplaatst naar de huidige fabriek. In de '80 jaren is de fabriek vergroot tot de huidige omvang.

Het bedrijf is te omschrijven als een mengvoederbedrijf. De werkzaamheden bestaan uit het ontvangen van grondstoffen, opslaan, malen, mengen, persen en weer opslaan van gereed produkt in silo's en in een loods. Tevens vindt handel van kunstmest plaats, in fourages, materialen en goederen voor de agrarische sector. Daarnaast worden aanverwante werkzaamheden verricht welke gericht zijn op de machines voor mengvoeder zoals reparaties, onderhoud en renovatie.

afbeelding "i_NL.IMRO.1586.BPVRA003-VG07_0004.png"